Vorige week maandag was het dan zover! Ik voelde aan alles dat ik weer wat kilo’s was aangekomen. En hier moest echt verandering in komen. Ik wil echt niet weer zo veel gaan wegen als ik woog voordat ik mijn maagverkleining/gastric bypass onderging. Dus is er werk aan de winkel en moet ik echt gaan afvallen. Meten is weten, dus afgelopen maandag, 17 mei 2021 was het dan zover. Ik ging op de weegschaal…..

Aankomen en afvallen met een kiwimaagje

In november 2016 ben ik geopereerd. Ik heb een gastric bypass operatie gekregen. Dit houdt in dat mijn maag verkleind is tot ongeveer het formaat van een kiwi (vandaar mijn naam kiwivriendin op instagram) en dat ik een darmomlegging heb gehad. De eerste twee jaar gingen als vanzelf. Het hongergevoel was weg en ik bleef afvallen. Daarna moest ik het toch echt op eigen kracht doen. De artsen zeggen niet voor niets dat een maagverkleining geen tovermiddel is, maar echt een hulpmiddel. Daar ben ik nu na ruim vier jaar zeker wel achter! Tijdens de lockdown ben ik steeds iets meer gaan eten. Ik viel steeds vaker terug in mijn oude eetpatroon. Mijn porties zijn nog steeds veel kleiner dan voorheen. Alleen maak ik de verkeerde keuzes en snoep ik tussendoor teveel chocolade.

Knop weer vinden zodat ik ga afvallen

Dit moet anders! Ik wil zeker niet meer zoveel gaan wegen als voor mijn operatie. Voordat ik het traject inging voor een maagverkleining, woog ik ruim 120 kilo. Dat nooit meer! Ik zat niet lekker in mijn vel en dit gewicht was ook zeker niet gezond met mijn lengte van 168 cm. Zes maanden na de operatie woog ik 77 kilo en dit heb ik een hele tijd weten te behouden. Mijn uiteindelijke doel zou zeker zijn om sowieso weer onder de 80 te gaan wegen. Die knop moet weer om!

Op de weegschaal

Afgelopen maandag was het dan zover. Ik kwam uit bed, ging plassen en stapte volledig naakt op de weegschaal. Ik dacht of hoopte dat het wel mee zou vallen….Eigenlijk moest ik natuurlijk wel al beter weten. De afgelopen maanden ben ik niet heel gezond bezig geweest. Ik maakte te vaak de verkeerde keuzes… Ik keek vol afwachting naar het digitale schermpje. Direct daarna slaakte ik een kreet. Johan lag nog in bed en was direct wakker. De weegschaal staat altijd onder ons bed namelijk. Wat ik daar zag op het schermpje was het gevolg van de beslissingen die ik de afgelopen maanden had genomen met betrekking tot voedsel.

Ik ga ervoor!!

“En?” vroeg Johan?? Ik kreeg het bijna niet over mijn lippen. Ik stamelde….99 kilo…. Zo dat was eruit!! Johan keek ook wat verschrikt, maar drukte me op het hart dat het helemaal goed zou komen. En dat komt het ook!! 99 kilo!! Nog maar één kilo onder de 100 kilo. Dat ga ik echt nooit meer wegen!! Ik ga ervoor.

 

maandag 17 mei 2021: 99,0 kilo

 

4 comments

  1. Wat knap dat je het weer oppakt en wat dapper dat je het durft de delen! Ik hoop dat je door het bloggen en het op insta delen een goede stok achter de deur hebt om het vol te houden!

    1. Dank je wel. Het moet me nu toch echt gaan lukken!!! Het was wel even spannend om mijn gewicht te delen, maar wellicht is dit inderdaad een goede stok achter de deur.

  2. Kann je niet naar een diatiste gaan ik woog 89 maar daar mijn man door corona 300 maart is overleden weeg ik nu 84 maar ik loop nog steeds bij de diatiste

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *