Na mijn gastric bypass operatie in november 2016 viel ik in een paar maanden tijd 43 kil0 af. Ik ging van 120 kilo naar 77 kilo na mijn maagverkleining. Dit gewicht heb ik een tijdje weten te behouden. Na mijn zwangerschap in 2019 bleven er wat kilootjes aanplakken. Maar in de corona tijd begon ik weer terug te vallen in mijn oude gewoontes. Dit resulteerde erin dat ik in mei 2021 weer 99 kilo op de weegschaal zag staan!! Ik schrok me rot! Dit wil ik niet meer! Dus werk aan de winkel!

Afvallen na een gastric bypass en menstruatie

Afgelopen week was mijn tweede week dat ik bezig was met afvallen weer. Helaas werd ik aan het begin van de week ongesteld. In deze periode heb ik sowieso altijd wat meer trek in slechte dingen en dan vooral in chocolade! Jammie!! Voor mijn gastric bypass was ik al gek op chocolade, maar dit lijkt nu wel erger te zijn geworden. Toch heb ik het weten te beperken tot pure chocolade. Voorheen ging ik meestal los met melkchocolade. Mijn menstruatie kwam niet echt op het goede moment. Al vraag ik me af of deze ooit op een goed moment komt;-)

Chocolade na een gastric bypass

Ik heb dus wel alleen pure chocolade gegeten, maar alsnog veels te veel. Ik wist wel mijn koolhydraten uit brood, pasta, rijst en aardappels te beperken. Groot voordeel van mijn maagverkleining is dat ik van deze koolhydraten toch al niet heel veel kan eten. Vroeger at ik een paar tosti’s weg bijvoorbeeld. Nu kom ik echt niet verder dan een halve tosti. Helaas heb ik met chocolade nergens last van. Ik kan dit gewoon niet met mate eten. Daarom heb ik besloten dat ik vanaf deze week helemaal geen chocolade ga eten voorlopig. Dit doe ik echt om mezelf te beschermen. Ik kan het gewoon niet bij 1 stukje laten.

Verjaardag vieren en afvallen

Afgelopen zaterdag was mijn vriend Johan jarig. Dit luidden wij in bij vrienden op vrijdagavond met een hapje en een drankje. Zaterdag kwam er familie bij ons eten en zondag kregen we ook nog visite. Dit werden dagen met ongezond eten en uiteraard taart. Maar ik heb ervan genoten. Ik had me erbij neergelegd dat deze week niet mijn beste week was.

Maandag weegdag

Vandaag was het dan zover! Maandag is weegdag, dus daar ging ik. Ik zag het al helemaal voor me dat ik zeker zwaarder was dan vorige week. Deze keer stelde de weegschaal me niet teleur. Ik was niet aangekomen! Helaas ook niet afgevallen…..:-( Toch was ik hier opgelucht over. Met de week die ik achter me had was ik ervan overtuigd dat ik was aangekomen. Dus blij hiermee en nu hup weer doorgaan. Zonder chocolade….

Maandag 17 mei: 99 kilo

Maandag 24 mei: 96,1 kilo

Maandag 31 mei: 96,1 kilo

Als je wilt weten hoe het vorige week ging, lees dan ook mijn vorige blog.

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *