Gisteren nam ik jullie mee in mijn blog naar vorige week maandag.  Maandag 17 mei 2021. Dit was de dag dat ik weer begon met afvallen: gezond eten, gezond leven. Ik was me rot geschrokken van de weegschaal. Dus ik begon vol goede moed. Ik deelde dit pas een week later met jullie. Dus ik kan nu delen hoe de afgelopen week is gegaan.

Afvallen blijft altijd moeilijk

Afvallen zal altijd moeilijk voor me blijven. Ik had gehoopt dat ik na mijn maagverkleining nooit meer op dieet zou hoeven. Nu raden de artsen dit ook zeker af. En ik ga me ook niet vol storten op een hongerdieet. Maar afvallen gaat zeker gebeuren. Dus zal ik hier ook na mijn maagverkleining mee te maken hebben. Dit blijft een eeuwige strijd. Ik vind afvallen gewoon echt heel erg moeilijk. En vooral het volhouden!

Continue een hongergevoel

Tijdens de eerste week dat ik weer begonnen ben met afvallen, had ik continue een hongergevoel. Nog veel meer dan voor mijn maagverkleining. Ik kan maar kleine beetjes eten. Helaas heb ik na een eetmoment wel weer snel opnieuw honger. Waardoor ik in een vicieuze cirkel zit. Dit moet ik doorbreken. In het verleden heeft het mij geholpen om koolhydraatarm te eten. Dan had ik bijna geen honger meer.

Koolhydraatarm eten

Dus begon ik vorige week maandag met het weglaten van zoveel mogelijk koolhydraten en at ik helemaal geen suikers meer. Dit viel me zwaar. Ik heb me twee dagen echt beroerd ervan gevoeld. Normaliter zet ik dan toch door, omdat ik weet dat dit na een paar dagen over zal zijn en ik me dan beter zal voelen. Deze keer lukte dit me niet. Ik heb besloten me erbij neer te leggen. En toch nog wat suiker te nemen iedere dag. Ik eet geen brood, maar crackers, yoghurt, sla en eieren overdag. In de avond eet ik ook niet veel koolhydraten, maar soms wel wat bij het avondeten. Verder neem ik nu toch nog iedere dag wat stukjes chocolade. Wel hele pure, minimaal 70 procent cacao.

Stapje voor stapje afvallen

Op deze manier probeer ik steeds weer een gezonde eetgewoonte toe te voegen. Ik neem nu in ieder geval elke dag trouw mijn vitamines. Hier was ik nog weleens laks in. Verder drink en eet ik weer apart. Minimaal een half uur laat ik tussen mijn eten en drinken. Voor nu werkt dit. Ik voel me in ieder geval een stuk lekkerder in mijn vel. En….ik ging gisteren weer op de weegschaal!

Het resultaat na mijn eerste week afvallen

De weegschaal stelde mij zeker niet teleur! Ik woog 96.1 kg. Dus dat is 2,9 kg minder dan vorige week. Een goed begin! Mijn allereerste doel is om onder de 90 te wegen. Dit woog ik afgelopen zomer en dit woog ik een jaar lang na de zwangerschap. Dus dat moet zeker gaan lukken. Als ik dit heb bereikt stel ik mijn volgende doel.

Maandag 17 mei 2021~99 kilo

Maandag 24 mei 2021~96,1 kilo

 

 

1 comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *