Wij kozen ervoor om Faylin te laten testen op corona. In deze blog vertel ik jullie waarom wij deze keuze maakten.

Corona op de basisschool

Afgelopen zondag was een zondag als alle anderen. Of in ieder geval zoals alle zondagen van het afgelopen jaar. We waren thuis en terwijl Marley sliep was ik vast begonnen met mijn gastblog voor Beebs and Moms. Sinds ik mijn eigen bureautje heb in huis, kan ik hier nog meer van genieten. Echt even een momentje voor mezelf. Ik was aan het tikken en ineens zag ik een mailtje binnenkomen aan de rechterkant van het scherm. De tekst was meteen duidelijk! Klas 7A in quarantaine.

Corona in de klas

Meteen het mailtje gelezen natuurlijk en het bleek dat een klasgenootje corona heeft. Deze jongen was donderdag voor het laatst op school geweest. Dit betekent dat Faylin op dag 5 (dinsdag) getest zou kunnen worden en bij een negatieve test weer naar school mocht. Of we konden ervoor kiezen om niet te testen en dan zou ze 10 dagen in quarantaine moeten. Ik heb het direct aan Faylin verteld en het bleek ook nog eens om een jongetje van haar groepje te gaan. Ze was best van het nieuws geschrokken. Ze had nog met hem samen gewerkt en ze hadden samen een spelletje gespeeld.

Kind testen of niet?

Wij hebben direct actie ondernomen en gebeld om een afspraak te maken voor een coronatest. We hebben deze keuze niet bij Faylin neergelegd. De grootste reden dat we haar niet laten kiezen is dat Johan tot de risicogroep behoort. Hij wilt daarom graag weten waar hij aan toe is. Buiten spreekt Faylin altijd heel graag met haar vriendinnen en vriendje af en is ze hele middagen buiten aan te spelen. Dus 5 dagen extra quarantaine zou een straf voor haar zijn. Als ze besmet is moet dat natuurlijk ook, maar dan weet ze in ieder geval waarvoor ze het doet.

Vandaag had Faylin een coronatest

Coronatest

Vanmorgen was het dan zover; ze mocht komen voor de test. Ze was tegelijkertijd met haar vriendin. Ze konden elkaar zien, dus dat was wel erg grappig! Gelukkig viel het haar reuze mee. Ze was echt een bikkel! Gelukkig gingen ze niet net als bij volwassenen helemaal de keel in. Dat scheelde al. Ze kreeg daarna een diploma en van mij een doosje chocolade. Ze deed het toch maar!

Mijn mening over coronatest bij kinderen

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er geen grote voorstander van ben om de kinderen voor elke snotneus te laten testen. Marley en Daley zijn heel vaak verkouden en ik heb ze nog nooit laten testen. Ook Faylin heeft vaak last van snotteren enzo, maar dit vind ik geen reden om een test te laten doen. Ook omdat ik weet dat dit bij hun hoort. In het geval van contact met iemand met corona vind ik het wel belangrijk dat ze getest wordt. En ze is oud genoeg om het te beseffen. Ik denk dat ik het bij Marley en Daley alweer veel moeilijker zal vinden. Hopelijk zal dit nooit nodig zijn! Ik hoop dat we snel gebeld worden met de uitslag. Ik hou jullie op de hoogte!

Laat jij je kind testen als het in contact is geweest met een besmet persoon?

Liefs Tamara

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *