Mijn eerste review

Afgelopen week hebben wij het kinderboek: ¨Julie van het moestuintje¨ mogen ontvangen met de vraag of ik daar een recensie over wilde schrijven. Superleuk! Maar dat kan ik natuurlijk niet alleen….gelukkig is dochterlief net als ik ook gek op lezen en voorgelezen worden. Dus daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt.

 

 

Voorlezen

Faylin wil het liefst elke avond voor het slapen gaan nog even met mij boven op zolder(onze slaapkamer)een boekje lezen. Deze keer ging ik haar voorlezen uit dit boek. Ze heeft aandachtig geluisterd en stelde hier en daar ook nog wat vraagjes. Ze vond het vooral erg interessant om te zien en te ontdekken dat onkruid genezende krachten kan hebben.

 

Inspiratie

Na het lezen van het boekje begon Faylin gelijk over een eigen tuintje. En ook mij heeft het zeker geinspireerd om nu toch echt eens wat groente en/of fruit te laten groeien in ons minituintje. We hebben best een grote tuin, maar met heel veel tegels…..we hebben wel expres ook een stukje aarde gehouden. Dit jaar gaan we daar dan echt mee aan de slag. Niks leukers voor kinderen(en volwassenen) om je eten te bereiden en te eten uit eigen tuin.

Een aanrader

Kortom, dit boekje is echt een aanrader om samen met je kind te lezen. Het zal je zeker inspireren om bewuster te tuinieren. Ook de eenvoudige  receptjes van genezende brouwsels zijn erg leuk voor de kinderen om eens te maken.Een heel leuk en  leerzaam boek met mooie illustraties.

Info

Titel: Julie van het moestuintje

Auteur: Tessy Wiesner

Uitgever: Benjamin

 

Voor meer info en bestellen: www.julievanhetmoestuintje.nl

Julie van het moestuintje
Getagd op:        

3 gedachten over “Julie van het moestuintje

 • 12 april 2018 om 05:52
  Permalink

  Hey wat leuk Tamara, ik was al vroeg onder de indruk van de genezende kracht van planten. Alleen ik was al tiener. Nooit geweten dat er ook kinderboeken over zijn. Klinkt super leuk. Hebben jullie het boekje nog thuis? En hoe ben je reviewer geworden?? Super gaaf, klinkt dat in mijn, boekverslaafde oren 😉

  Beantwoorden
  • 19 april 2018 om 20:14
   Permalink

   Hey Marieke, ja ik had natuurlijk kunnen weten dat jij dat ook interessant vind. Ja het is een superleuk boekje. Ik heb hem uiteraard nog. Zal het snel aan je laten zien!

   Beantwoorden
 • Pingback:Fotofabriek.nl -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *