Categorie├źn
Home Persoonlijk

Mijn 5 momentjes van ontspanning in en om het huis

Druk druk druk

Als gastouder en moeder van een groot gezin heb ik natuurlijk best een druk leven. Maar toch probeer ik iedere dag een paar momentjes van ontspanning te pakken. Ik vind het nog altijd moeilijk om dan echt voor mezelf te kiezen, maar het gaat me steeds beter af. Nu probeer ik deze momentjes van ontspanning vooral in en om het huis te pakken, zodat de drempel nog laag blijft om het ook echt te gaan doen.

1 Douchen

Ieder ochtend als ik opsta moet ik altijd even douchen. Dit ben ik zo gewend en voel me echt niet fijn als ik dit niet doe. Uiteraard douche ik dan maar heel kort, want er is weinig tijd in de ochtend. Maar als ik een drukke dag achter de rug heb vind ik het heerlijk om in de avond extra lang te douchen. Onder de douche kan ik heerlijk ontspannen en kom ik helemaal tot rust.

2 Uitslapen

In het weekend probeer ik altijd wat langer in bed te blijven. Het voordeel van een groot gezin is dat de kleintjes beneden kunnen blijven met de groteren. In de praktijk komt het er natuurlijk wel vaak op neer dat Daley even bij ons komt knuffelen voor hij naar beneden gaat, maar het is toch heerlijk om daarna dan weer even weg te soezen. Met Marley is het nu wat moeilijker natuurlijker. Maar als ik geen oppaskindjes heb in het weekend probeer ik toch altijd even lekker in bed te blijven.

3 Bloggen

Steeds vaker neem ik mijn blogmomentjes. Vind het zo ontzettend leuk om met mijn blog bezig te zijn en dat geeft me ook weer energie. Ik ga dan meestal naar zolder en zeg dat iedereen me een uurtje met rust moet laten. Al vind ik dit nog wel erg moeilijk om aan te geven. Hoe vaker ik dit doe, hoe makkelijker het word!

4 Vriendinnen

Ik vind het altijd gezellig als er vriendinnen op visite komen. Heerlijk bijkletsen met een kopje thee. Nu met de kleintjes komen ze meestal naar mij toe, maar ik ga ook graag naar vriendinnen toe. Voor mij ook zeker ontspanmomentjes. Ben gek op kletsen!

5 Boodschappen

De laatste tijd bestel ik vaak mijn boodschappen online, omdat dit veel gesjouw scheelt. Maar als moeder vind ik het ook heerlijk om even de deur achter me dicht te trekken en alleen naar de supermarkt te gaan. Op mijn dooie gemakkie door de supermarkt struinen. Daar kan ik ook ├ęcht van genieten!

Ben heel erg benieuwd naar jullie ontspanmomentjes in en om het huis. Hoor graag leuke ideetjes van jullie. Want als moeder aan jezelf denken, is zo belangrijk!

u


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *