Woensdag Weegdag#1

Vandaag is het woensdag en ik heb besloten dat dit mijn nieuwe weegdag is. Vorige week besloot ik dat dinsdag mijn nieuwe weegdag werd. Maandag had me in al die jaren nog nooit iets opgeleverd, dus dit kon alleen maar beter gaan. Maar nu ga ik echt voor woensdag. Woensdag bekt veel lekkerder; Woensdag Weegdag! Dus elke woensdag een nieuwe gewichtsupdate.

Gastric Bypass

Sinds mijn gastric bypass operatie in november 2016 ben ik veel kilo’s kwijt geraakt. Ik begon mijn traject met 120 kilo en een half jaar na de operatie woog ik 77 kilo. Dit gewicht heb ik ruim anderhalf jaar weten te behouden. In de paar laatste weken van mijn laatste zwangerschap begon ik toch echt aan te komen en op het einde had ik een gewicht van 88 kilo. Na mijn bevalling woog ik 84 kilo, maar helaas kwamen er ook weer wat kilootjes bij.

Hulpmiddel

Dit komt bijna zeker doordat ik vaak de verkeerde keuzes maakte en ik me niet meer strikt hield aan de leefregels na een gastric bypass. Een paar jaar na mijn operatie, merk ik pas echt dat dit geen wondermiddel is. Dit wist ik natuurlijk al, maar nu dringt dit pas ├ęcht tot me door! Een maagverkleiningsoperatie is geen wondermiddel, maar een hulpmiddel. Ik moet er echt zelf iets van maken. Anders blijf ik wellicht alleen maar aankomen.

Weight Watchers

Deze keer besloot ik het voor het eerst na mijn operatie serieus aan te pakken. Ik maak gebruik van de app van WW. Dit leert me vooral meer inzicht te krijgen in wat ik nou eigenlijk precies iedere dag in mijn mond stop. En ook de tips, recepten en het bijhouden van mijn gewicht in de app, vind ik heel erg fijn.

Baaldag

De eerste week had ik het erg moeilijk en ik moest weer erg wennen aan het wijzigen van mijn eetpatroon. Ik viel dan ook maar 0.2 kg af. De afgelopen week ging het al een stuk beter. De eerste dagen voelde ik me zo goed, dat ik toch al na een paar dagen op de weegschaal ging staan en ik was al 2 kg kwijt! Dit gaf mij alleen maar meer kracht om het vol te houden. Afgelopen zondag vierde mijn vader zijn verjaardag. Hij werd 65 jaar en dit was natuurlijk een feestje waard, inclusief taart, chips en Prosecco…. Maar dit zag ik dus meteen terug op de weegschaal!! Ik was gewoon meer dan een kilo aangekomen!! Gisteren had ik dan ook een baaldag en heb ik chocolade gegeten. Hoezo emotie eter? Ik? Normaliter zou ik er nu dan alweer helemaal klaar mee zijn. Maar vandaag pak ik mijn goede gewoontes gewoon weer op en ik ga ervoor!

Dinsdag 23 juni: 89.1 kg

Woensdag 1 juli: 88.3 kg

Afgevallen deze week: -0.8 kg

Woensdag Weegdag #1
Getagd op:                

2 gedachten over “Woensdag Weegdag #1

  • 5 juli 2020 om 10:58
    Permalink

    Wat goed dat je na een baaldag het weer weet op te pakken!! Straf jezelf niet te hard ook deze dagen horen erbij! Zie het weer als een leerpunt. Ga zo door

    Beantwoorden
  • Pingback:Woensdag Weegdag #2 -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *