En dan is de kraamweek alweer voorbij en is Marley 1 weekje oud. Wat is deze week snel gegaan. Ik zal binnenkort mijn bevallingsverhaal met jullie delen, maar eerst wil ik jullie vertellen over de eerste daagjes van Marley.

Op vrijdag 22 februari 2019 om 02.33 uur is Marley geboren. Wat was hij mooi en zo klein. Johan en ik hadden hem groter verwacht, omdat hij toch een paar daagjes later was geboren en bij de echo’s ook steeds een paar dagen voor lag op schema. Maar dit wil dus niks zeggen. Marley was 3585 gram en 49 cm.

Een prachtig mannetje! Omdat hij in het vruchtwater had gepoept, moesten we wel 8 uurtjes ter observatie blijven. De kinderarts heeft hem gezien en alles zag er super uit, dus mochten we om 11 uur het ziekenhuis verlaten. Lekker naar huis.

Marley heeft de eerste dag heel vaak en veel meconium gepoept, daarna 4 dagen geen ontlasting gehad. Gelukkig op dag 5 wel weer en sindsdien elke dag. Dus dat gaat ook goed. Temperatuur en gewicht ook allemaal prima. Hij weegt nu meer dan zijn geboortegewicht, nadat hij een paar ons was afgevallen.

Zaterdag ging Marley voor het eerst in bad en dit vond hij echt heerlijk! In het warme water ontspant hij helemaal.

Slapen gaat ook echt super! Overdag komt Marley om de 3 uur voor een flesje, maar in de nacht is het vaak 4 uur of 4,5 uur. En dan nog alleen maar een beetje zeuren. Echt huilen doet hij eigenlijk nooit. Alleen bij het hielprikje heeft hij echt hard van zich laten horen. Maar dat is ook pijnlijk!!

Afgelopen dinsdag kwamen ze voor het hielprikje en voor de gehoortest. Zijn gehoor was perfect. Alles gaat dus eigenlijk super met Marley en tot nu toe gedraagt hij zich echt als een voorbeeldige baby. Al weet ik als geen ander dat dit zo ineens om kan slaan, dus we genieten er maar extra van!

Donderdag is Marley voor het eerst naar buiten gegaan. Samen met de kraamverzorgster hebben we Daley naar de peuterspeelzaal gebracht. Marley lag lekker te slapen. Ik vond het ook heerlijk om weer even een wandelingetje buiten te maken.

Het gaat dus echt heel erg goed met Marley. We genieten echt van hem.


2 comments

  1. Wat een mooi ventje hebben jullie weer op de wereld gezet.

    En Marley dat prikje dat je kreeg is ook heel gemeen dus dat je je even lied horen dat snap ik echt wel hoor kleine man.
    Ik kan me hele goed voorstellen dat je heerlijk wordt verwend door al je broers en je grote zus en natuurlijk je ouders niet te vergeten. Wes maar blij dat je in zo en leuk gezin geboren ben.
    Geniet maar lekker van elkaar

  2. Hij word inderdaad heel erg verwend. Om aandacht heeft hij niks te klagen! Wat een lieve reactie!! Genieten doen we zeker!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *