Vanaf het moment dat je een positieve zwangerschapstest in je handen hebt, begin je ook met het zoeken naar een mooie naam voor de baby. Sommige ouders weten al meteen wat ze willen en andere ouders weten maar niet welke voornaam ze moeten kiezen. Maar uiteindelijk komt het altijd goed. Iedere baby die geboren wordt, krijgt immers een naam. Maar waarom is deze naam het uiteindelijk geworden? In deze blog kun je lezen hoe mijn kinderen aan hun namen zijn gekomen. Veel leesplezier!

Jamie

Dit is meteen de moeilijkste, want ik weet niet meer zo goed hoe we op de naam Jamie zijn gekomen. We zagen deze naam ergens en mijn ex-man en ik vonden het meteen een leuke naam. We hadden deze naam al vroeg in de zwangerschap, voordat we wisten dat het een jongetje werd. We hadden geen meisjesnaam, dus dit moest zo zijn!

Owen

Mijn ex-man kwam met deze naam, van de voetballer Michael Owen. Ik had de naam Owen al eens voorbij zien komen op de babysite en sprak me toen al aan. En niet onbelangrijk, net als Jamie, een Engelse naam.

Faylin

Na twee jongens, een meisje! Vanaf het begin had ik de naam Chelsea in gedachten, maar al snel bleek ik deze naam overal te horen. Ik ging op zoek naar een originelere naam. Op internet kwam ik de naam Caylin tegen. Deze sprak me gelijk aan, maar de afkorting word Cay (Gay) en dat vond ik toch geen succes. Ik heb toen iedere willekeurige letter ervoor geplakt en kwam al snel op Faylin. Ook mijn ex-man vond dit meteen een mooie naam.

Roan

Toen ik voor de eerste keer zwanger was van Johan, kwamen we samen op deze naam. Het is een combinatie van Robert en Johan. Robert is de naam van de overleden broer van Johan. Dit vonden we zo mooi! Helaas had Roan een aandoening die niet met het leven verenigbaar was. De geboorte en het verlies van onze Roan, kun je lezen in mijn eerder verschenen blog.

Daley

De naam Daley hoorde ik uiteraard het eerst via Daley Blind van Ajax. Eerst vond ik het nog een gekke naam, want wie noemt zijn kind nou “dagelijks”? Maar sinds ik zwanger was van Daley, moest dit de naam zijn. Johan had de naam Davey in zijn hoofd en tot het einde van de zwangerschap was dit een discussiepuntje. Uiteindelijk hebben we lootjes getrokken met de kids, zonder dat ze de naam zagen. En Johan won en gelukkig vond ik deze naam ook echt wel leuk, maar net iets minder. Toen hij werd geboren en de verloskundige vroeg; “hoe gaat hij heten?”, antwoordde Johan meteen: ”Daley”. Dus alsnog gewonnen!!

Marley

Toen ik zwanger was van Marley, vond ik het echt moeilijk om een mooie naam te vinden. Een Engelse, mooie naam, die ook nog bij de andere namen moest passen natuurlijk! Johan kwam al vrij snel met Marley. Hij houdt van de muziek van Bob Marley. En daarmee is ook weer een link naar Ajax, want bij iedere wedstrijd word zijn liedje in het stadion gedraaid. Ik vond de naam meteen goed passen bij de andere namen. Ik twijfelde nog wel even, omdat Marley ook een meisjesnaam is. Maar uiteindelijk voelde ook ik dat dit de naam moest worden.

Hoe zijn jullie op de naam/namen van jullie kind of kinderen gekomen?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *