Marley is alweer zes weekjes oud en dus de hoogste tijd voor een update over hoe het met ons kleine mannetje gaat. Marley doet het echt supergoed: hij eet goed, slaapt goed en groeit goed. Echt een wonderbaby!

Het liefst slaapt Marley van fles tot fles. We moeten hem heel vaak wakker maken voor zijn flesje, omdat hij gewoon geen kick geeft. Soms vinden we hem zelfs te rustig hihi. In de nacht komt hij wel 1 keer voor een flesje, maar dan nog is het alleen een beetje mopperen. Overdag slaapt hij nu ook vaak boven in zijn ledikantje. Als hij beneden in de box slaapt, staan de kinderen vaak bij ieder zuchtje in zijn slaap alweer bij hem. Boven krijgt hij toch wat meer rust. Het is alleen wel ongezellig, want we zien hem niet meer zo vaak hihi.

Marley huilt echt bijna nooit. Als hij vanaf zijn geboorte tot nu een half uur heeft gehuild in totaal dan is het veel. Echt een voorbeeldige baby. Ik kan het soms bijna niet geloven hoe makkelijk hij is. Hopelijk zal dit zo blijven. Moet maar niet te vaak roepen hoe lief hij is!!

Marley drinkt zijn flesjes allemaal leeg, hij drinkt nu meestal zes flesjes van 120 ml per dag. En net als bij de andere kinderen drinkt hij ze lekker snel leeg! Vorige week naar het consultatiebureau geweest en toen was hij 4700 gram en 54 cm. Vandaag naar de kinderarts geweest en nu was hij al 5 kilo en 57 cm. Het gaat zo snel!

Bij het consultatiebureau was alles prima! Met 3 maandjes krijgt hij wel een echo voor zijn heupjes, omdat hij na 32 weken zwangerschap in stuit heeft gelegen. De CB arts zag ook wel wat verschil in plooien bij zijn beentjes, maar dit wilde niet alles zeggen. Dus we wachten het af.

Vandaag moesten we naar de kinderarts, naar het baby spreekuur in de kinderkliniek. Tijdens de bevalling had Marley in het vruchtwater gepoept. Daarom werd hij gezien door een kinderarts vlak na de bevalling. En dan is de protocol dat je zes weekjes daarna nog even naar de kinderarts komt. Alles was goed, alleen hij heeft een zware buikademhaling. Dit komt veel vaker voor bij baby’s, maar volgende maand moeten we wel even terugkomen. Om te zien of dit dan minder is geworden. Hij is wel ook verkouden momenteel, dus misschien heeft het hiermee te maken.

De co-assistent die ons hielp op het baby spreekuur vertelde dat net voor ons ook een baby was die Marley heette, maar dan een meisje en ook op 22 februari was geboren in het Flevoziekenhuis. Hoe toevallig is dat! Echt heel grappig!

De kraamtijd is nu toch wel echt officieel voorbij. We hebben alle versiering weggehaald. Alle geboortekaartjes weggehaald, die ga ik uiteraard wel inplakken. Net als ik bij de andere kinderen heb gedaan. Wat is het snel gegaan! Maar we hebben echt alleen maar genoten en we genieten nog steeds van onze lieve Marley.

De afgelopen weken is Marley (en wij) zo verwend door familie, vrienden, buren en kennissen. Bloemen, cadeautjes, kaartjes, lekkers voor de grote kinderen en zelfs biefstuk en ossenworst voor mij, wat ik zo had gemist! Echt superlief allemaal! Voel me echt gezegend met zoveel lieve mensen om ons heen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *