Vandaag ben ik 24 weken zwanger, dat zijn 168 dagen. Bij de controle bij de gynaecoloog vorige week moest ik weer bloed laten prikken. Afgelopen week belde ik voor de uitslag en het ijzergehalte was weer gedaald. De vorige keer was dit 6.8 en dat was voldoende. Ik mocht stoppen met het slikken van de ferrofumaraat pilletjes. Na het stoppen voelde ik me meteen vermoeider en op aandringen van mij mocht ik weer verder gaan met het slikken van deze pilletjes.

Nu was het dus gedaald naar 5.8 en ook de aanwas van ijzer was te laag. En dan slikte ik dus nog eigenwijs een paar weekjes door. Vraag me af hoe laag het was geweest, als ik helemaal was gestopt. Nu moet ik dus 2 pilletjes per dag slikken en hiermee hopen we het weer op peil te krijgen. Mocht dit niet het geval zijn, dan moet ik een paar uurtjes aan een ijzerinfuus. We wachten het maar weer even af. Over 2 weekjes weer bloed laten prikken.

Het is voor mij dus echt extra belangrijk om die vitamines extra te controleren. Mijn lichaam neemt na die darmomlegging nog maar weinig voedingsstoffen op. Vind het toch wel fijn dat ik nu extra controles krijg bij de gynaecoloog. Al mis ik wel echt het meer persoonlijke contact van de verloskundigenpraktijk.

Verder voel ik de kleine nu heel goed bewegen. Vooral als ik zelf in de ruststand ben. Lichamelijk voel ik me ook goed. Vermoeidheid valt ondanks het ijzertekort echt heel erg mee. Vooral aan het genieten…oh ja en druk zijn met het gezinnetje hihi.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *