Grappige Daley

Inmiddels is onze jongste telg Daley alweer 3 jaar en 2 maanden oud. Zijn 2 broers en zus zijn nog steeds stapelgek op hem. Ze spelen graag met hem, helpen hem(en ons) en knuffelen met hem. Uiteraard worden ze ook weleens gek van hun kleine vervelende broertje, maar over het algemeen zijn ze stapelgek op hem. Ze moeten vooral ook erg vaak om hem lachen. Lachen om zijn grappige uitspraken en hoe hij vaak de oudsten na probeert te doen.

Fa waka

De eerste keer dat ik dit hem hoorde zeggen, was toen hij op de bank naast me zat. Ik wist niet wat ik hoorde…dacht ik versta het zeker verkeerd. Maar nee…vaak uit het niets zegt Daley dit. Voor de mensen die misschien niet weten wat dit betekend. Fa waka is in het Surinaams hoe gaat het? Gelukkig (dit keer) geen onbeleefde woorden hihi. Maar jullie begrijpen vast dat als Daley dat zegt iedereen moet lachen!

Bottle flip

Bij elk flesje wat hij op straat ziet liggen (en ik kom er nu dus achter dat dat er best heel veel zijn) vraagt hij : mag ik bottle flip doen?? Uiteraard hoeft dit niet per se een flesje te zijn….met de afstandsbediening kan je ook de bottle flip doen vind Daley hihi.

Gangster

Grote broer Jamie heeft vaak een pet op en dan wilt Daley natuurlijk ook zijn pet op. Zodra hij deze opzet roept hij: Gangster!!

Dikke voeten

Al een paar weken heeft Daley het steeds over dikke voeten. We begrepen er niks van. Iedereen in het gezin had volgens Daley weleens dikke voeten. Tot we er vorige week eindelijk achter kwamen wat hij bedoelde!!! Blote voeten! Hilarisch!

Dansen

Daley houdt van dansen en als hij dan ook nog danst op de muziek van zijn grote broers, dan liggen we met zijn allen in een deuk!

Panna

Laatst liep ik gewoon door het huis heen toen Daley een balletje tussen mijn benen door schopte en daarna heel enthousiast panna riep!

Voetbal

Grote broer Owen heeft het liefst elke dag een voetbaltenue aan en Daley wil dat nu dus ook. Als hij wakker word vraagt hij het vaak al meteen aan me. Mama, mag ik voetbal aan?? En als het niet kan of mag dan word hij heel erg boos!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *