Een huis vol pubers

Wij hebben hier momenteel een huis vol pubers. Een zoon van 13 jaar, een echte puber dus. Een zoon van 11 jaar, een beginnende puber. Maar ik wil het nu hebben over de 3 jarige zoon, de allergrootste puber hier in huis. Uiteraard wel een peuterpuber…. Daley zit echt volop in de peuterpuberteit. En daar zijn we druk mee!!

Peuterpuberteit

Daley wilde altijd al alles zelf doen en als hij het ergens niet mee eens was dan liet hij dat ook zeker heel duidelijk horen. Dat moet ook zeker wel met twee broers en een zus! Maar momenteel is hij echt zijn grenzen aan het opzoeken. En dat vergt een hele hoop geduld en inlevingsvermogen.

Supermarkt

Naar de supermarkt gaan met Daley is momenteel een regelrechte ramp, liep hij eerst zeker nog wel bij me in de buurt om me te helpen, tegenwoordig rent hij alle kanten op en komt hij met van alles terug in zijn handen. Drama! Vandaag had ik vantevoren tegen hem gezegd dat hij bij me moest blijven, anders zou ik hem kwijtraken en dat als hij niet zou luisteren hij thuis naar bed zou moeten. Dit heeft zeker wel geholpen…..die keer dat ik hem kwijt was en hij terug kwam rennen met een komkommer vergeet ik voor het gemak maar even…En ik vergeet ook maar even dat ik die komkommer ook nog afrekende bij de kassa (in ieder geval nog iets gezonds bij het avondeten) en dat hij thuis uiteraard niet naar bed hoefde (loedermoeder).

Aan tafel

Daley is altijd al een hele slechte eter geweest, maar sinds we geen kinderstoel meer hebben bleef hij wel ook altijd netjes zitten tot iedereen klaar was met eten. Dat is natuurlijk best een lange zit voor een peuter, maar we vinden dat toch wel heel belangrijk. Maar tegenwoordig gaat hij na 1 hap (als het meezit) van tafel en gaat gewoon spelen alsof er niks aan de hand is. Dit hebben we 1 keer toegelaten (want geen zin in gedoe) maar nu probeert hij het steeds weer uit.

Krijsen

Als Daley zijn zin niet krijgt kan hij ook heel goed laten horen dat hij het daar niet mee eens is. Vorige week fietsten we samen met ons neefje en moeder en zij gingen naar de Albert Heijn, maar wij deze keer niet. Hij heeft wel een kwartier lang lopen krijsen: ik wil naar de Albert Heijn!!!!!! Het was moeilijk, maar ik heb het vooral weten te negeren tot we thuis kwamen en ik hem kon afleiden. Gelukkig helpt dat nog weleens. Als hij dan krijst om iets en ik zeg bijvoorbeeld Daley waar is je bal, dan gaat hij vaak gelijk naar zijn bal. Ben benieuwd hoelang hij hier nog intrapt hihi.

Doorzetten

Ik denk dat we niks anders kunnen doen dan nog even doorzetten, voor je het weet is de peuterpuberteit voorbij en kunnen we ons weer voorbereiden op de echte puberteit. Adem in….adem uit…..

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *