23 weken zwanger! 40 weken zwangerschap lijkt altijd heel erg lang als je de positieve zwangerschapstest in handen hebt, maar hoe verder de zwangerschap vordert des te sneller lijken de weken om te gaan. Ik voel me nog steeds heel erg goed en doe eigenlijk alles zoals ik het normaal doe. Ik merk wel dat mijn conditie nu minder is. Ik fiets nog steeds erg veel, maar merk wel dat het me iets minder goed af gaat als ik omhoog moet fietsen of lange stukken moet fietsen.

De moeheid valt ook heel erg mee, maar die zal in het laatste trimester wel weer de kop opsteken. Vannacht merkte ik wel echt dat ik zwanger ben…werd wakker omdat ik moest plassen en dat gebeurt echt alleen als ik zwanger ben. Dus vanaf nu maar niet meer drinken na een uur of 8 in de avond, hopen dat dat helpt. Verder werd ik een keer wakker van pijn in mijn kuit en dat is ook echt iets wat bij mij bij zwanger zijn hoort. Maar dit is vooralsnog zeker te overzien en geniet vooral van deze zwangerschap.

Het voelt echt als een cadeautje om dit allemaal nog 1 keertje mee te mogen maken. In de drukte van het gezin gaat de zwangerschap ook heel vaak langs me heen, maar ik probeer er zeker ook bewust van te genieten. Ik vind het ook erg fijn om erover te schrijven, zodat ik alle mooie momenten nog bewuster meemaak en dit later ook met veel plezier zal terug lezen. 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *