De afgelopen twee weken ben ik steeds moe. Moe moe moe! Het helpt wel iets als ik een middagdutje doe, maar vaak komt dit er ook niet van of gun ik het mezelf niet. Ik moet dus beter naar mijn lichaam luisteren. En dat is moeilijk…

Afgelopen week weer bloed geprikt om mijn ijzerwaardes te bepalen en deze was prima omhoog gegaan nu ik twee keer ferrofumoraat per dag slik. Eigenlijk vond ik het een beetje een teleurstelling….Ik had gehoopt dat de vermoeidheid aan mijn ijzer lag en dat ik na een dosis ijzer van mijn vermoeidheidsklachten af zou zijn. Maar dit was uiteraard iets te simpel gedacht.

Afgelopen vrijdag was ik weer bij de verloskundige geweest en mijn bloeddruk was prima. Vandaag ben ik voor mijn jaarlijkse controle na de gastric bypass (maagverkleining) naar het slotervaart ziekenhuis geweest. Dit was de laatste week dat de polikliniek nog open was daar…ik moest ook daar weer bloed prikken en hopelijk krijg ik nog voor de sluiting de bloeduitslagen. Sowieso kwam ik er daarachter dat ik een B12 tekort  heb.

Dit stond op het formulier van de verloskundige, maar daar hebben ze niks over gezegd. Heel vreemd!! Ik mag nu twee keer per dag B12 hooggedoseerd vitaminepillen slikken ipv eentje. Hopen dat dat helpt! En het belangrijkste is denk ik voor mezelf dat ik het moet gaan accepteren dat ik sneller vermoeid ben in deze zwangerschap.

Verder geniet ik ervan en beweegt de kleine lekker veel. Heerlijk genieten!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *