Niet op school?!

Gisteren was ik aan het werk en rond drie uur was ik nietsvermoedend aan het genieten van mijn koffiepauze, toen plots mijn telefoon ging. Het bleek de meneer te zijn van de verzuimadministratie van de middelbare school van de oudste jongens: Goedemiddag mevrouw, uw zoon Jamie is niet in de klas verschenen tijdens het zesde lesuur.

Jamie, niet in de klas verschenen?!

Hij vroeg mij of ik het wilde laten weten als het me was gelukt om hem te bereiken. Uiteraard heb ik direct Jamie op zijn telefoon gebeld, maar deze werd niet opgenomen. Daarop besloot ik Johan te bellen, want ik moest immers weer aan het werk. Toen Johan hoorde dat de school had gebeld met het bericht dat Jamie niet meer op school was, heeft hij zijn klant afgemaakt en is hij daarna direct naar huis gegaan. Zoals jullie wellicht weten is Johan zelfstandig glazenwasser en heeft hij hierdoor de mogelijkheid om dit te kunnen doen. Ik was gewoon aan het werk, maar ging na een halfuurtje wel weer even kijken op mijn telefoon of Johan al iets van Jamie had vernomen. Er spookten immers toch de gekste dingen door mijn hoofd!!

Foutje!

En gelukkig had Johan al iets vernomen van Jamie, maar ook van school. Ze hadden een foutje gemaakt! Vorige week heeft Jamie moeten kiezen tussen de keuze vakken Biologie en NASK en hij heeft besloten om het vak Biologie te laten vallen. Hij was dus wel aanwezig op school, maar niet bij het vak Biologie. Johan en ik waren inmiddels wel weer een paar jaar ouder haha!

Niet de eerste keer

Nadat dit was gebeurd, realiseerde ik met dat dit niet de eerste keer was dat er een fout was gemaakt. Toen Jamie sportdag had in de eerste klas, werden we ook eens gebeld dat Jamie hier niet bij aanwezig was. Hij moest zich melden bij een midgetgolf baan en hij was daar niet op komen dagen, volgens de school. We kregen Jamie niet te pakken en omdat we toch nog daar in de buurt moesten zijn, zijn we naar die midgetgolf baan gereden. Daar aangekomen stond Jamie doodleuk te midgetgolfen en hij keek ons echt heel verbaasd aan. Hij verwachtte niet ons hier te treffen. De leraar die daar aanwezig was, had overigens gewoon doorgegeven dat Jamie aanwezig was. Heel gek! Daarna is het nog twee keer voorgekomen in de afgelopen twee jaar. En toch schrik ik ieder keer weer, als ik word gebeld.

Hebben jullie dit ook weleens meegemaakt?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *