Gisteren begonnen de bassischolen weer hier in Almere en vandaag mogen ook de pubers weer naar school. De kinderen hadden echt weer zin om naar school te gaan. zelfs de oudsten. En ook ik vind het fijn dat we weer in het oude ritme zitten. Maar we hebben ook echt genoten van de afgelopen zomervakantie. In deze blog deel ik met jullie de leukste momenten van onze zomervakantie.

Wat wij in de eerste twee weken mee meemaakten in de zomervakantie, dat kun je lezen in mijn twee weekoverzichten die ik hier al eerder over schreef. Nu neem ik jullie mee in al onze leuke momenten van de andere vier weken.

Kinderboerderij

Jamie, Daley, Marley en ik gingen een ochtendje naar de kinderboerderij in Almere Buiten. De kleine dingen maken kinderen al gelukkig en grote broer genoot van hoe zijn broertjes genoten!

High Tea

Faylin wilde al een hele tijd samen met mij een high tea doen. En nu was dan eindelijk het moment daar. We kozen voor een high tea bij bijDrewes. Echt superlekker! Alleen echt veels te veel, dus we hebben om een doggybag gevraagd om de overgebleven lekkernijen mee naar huis te kunnen nemen. Maar echt een aanrader!

Natuurpark Lelystad

Johan en ik gingen met de drie jongsten een middagje wandelen in Natuurpark Lelystad. We hebben helaas niet heel veel dieren gezien, maar wel zwijnen en herten. Het is ook een heel groot gebied, dus we gaan zeker nog eens terug. Na het wandelen nog even iets gedronken op het terrasje. En ook de speeltuin vonden ze erg leuk!

Bingo

We hebben de afgelopen vakantie ook een aantal keer bingo gespeeld met de kinderen. Ik koop dan een aantal kleine dingetjes en snoepjes. Dat vinden ze altijd leuk!

Slapen in een tipi tent

Johan en ik hadden als verrassing voor de kinderen geregeld dat we twee tipi tenten in de tuin hadden staan. Deze hadden we besteld bij festipi. Het was echt een groot succes! We hadden alleen het weer niet mee in die week. Maar desondanks hebben we twee nachtjes in de tenten geslapen. Faylin en ik in de ene tent en Daley, Owen en Jamie in de andere tent. Johan en Marley sliepen binnen, omdat Johan moest werken en voor Marley zou het toch niet werken.

Picknick

Wij zijn allemaal gek op eten, dus we hebben ook vaak gepicknickt deze zomer, als het weer het ook maar een beetje toeliet!

Efteling

We zijn een dagje naar de Efteling geweest. Dit was alweer een aantal jaren geleden voor ons en voor de jongsten dus de allereerste keer. We hebben echt genoten, maar de lange rijen waren wel echt heel jammer. Hierdoor hebben we heel veel niet kunnen doen. Volgende keer maar met een overnachting! En wellicht in een rustigere periode, als de corona veel minder is geworden. Hopelijk!

Bioscoop en pannenkoeken

In de eerste week van de vakantie gingen Johan en ik met Jamie en Owen naar de bioscoop en samen lunchen. Dit kon je al eerder lezen in dit weekoverzicht. Vorige week gingen Johan en ik met Faylin en Daley naar de bioscoop. Johan en Daley gingen naar de film De piraten van hiernaast en Faylin en ik gingen naar Engel. Superleuke film! Daarna gingen we avondeten bij Smullen en spelen. Daley mocht kiezen en dat werden natuurlijk pannenkoeken!!

Texel

Afgelopen week gingen we een dagje naar Texel. Dit was natuurlijk veels te kort!! Wat is Texel mooi! We gingen naar het strand, op een terrasje zitten, wandelen, naar de speeltuin, een ijsje eten bij ijsboerderij Labora en we hebben heerlijk gegeten bij Catharinahoeve. Wederom een heerlijk gezinsdagje.

Spaarnwoude

Afgelopen woensdag zaten we midden in de hittegolf en was het veels te heet om ook maar iets te doen. We besloten ons dagje wat later te laten beginnen(nadat ik wel gewoon had gewerkt in de ochtend hihi) Marley mocht even bij mijn ouder spelen en wij gingen rond 5 uur naar Spaarnwoude. Er is hier een plekje met open water om te zwemmen en nooit echt heel druk. Ieder jaar gaan we hier een keertje heen. Een soort gezinstraditie, de kinderen verheugen zich er ook ieder jaar weer op! We hebben eten meegenomen en daar lekker een paar uur gezeten tot het donker werd. Heerlijk!

Lunchen met de oudsten

Vrijdag gingen Daley en Marley naar de opvang. Johan en ik hadden deze dag bewust vrij gehouden, zodat we met de oudsten konden shoppen voor het sport seizoen dat weer gaat starten. We zijn goed geslaagd en tijdens het shoppen hebben we met zijn vijven geluncht.

Speelhaven

Zaterdag zijn we nog even naar de speelhaven geweest en hebben we een ijsje gegeten. Dit was ons laatste uitje van de vakantie. Zondag bleven we thuis en hebben we de vakantie afgesloten met gourmetten en als toetje chocoladefondue en daarna nog bingo gespeeld. Een mooie afsluiter van de vakantie!! Nu weer in het normale ritme en uiteraard ook nog herinneringen maken, want dat is het mooiste wat er is!!

2 comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *