Een tijdje niet meer geblogt

Zoals jullie wellicht is opgevallen is er de laatste weken geen nieuwe blog van mij verschenen. Terwijl ik dit wel heel erg leuk vind om te doen. Naast dat ik me nog steeds vaak vertwijfeld afvraag of er iemand op een blog van mij zit te wachten(vervelende onzekerheid), had ik het ook druk met leren en opdrachten maken. Maar met uiteindelijk als resultaat dat ik mijn MBO-2 diploma zorg en welzijn, specialisatie gastouder heb behaald.

Gastouder

Sinds een paar jaar loop ik al rond met het idee om gastouder te worden. Dit plan heb ik nooit doorgezet, omdat ik dacht dat er heel veel aanpassingen in huis gedaan moesten worden. Begin dit jaar ben ik er achter gekomen dat dit allemaal reuze meevalt en ben ik me er verder in gaan verdiepen. Ik werd steeds enthousiaster en heb uiteindelijk de daad bij het woord gevoegd. In maart heb ik me ingeschreven bij een gastouderbureau en via dit bureau heb ik mijn diploma weten te behalen. Ik heb alle examens met goede cijfers afgerond en ook mijn kinder-ehbo certificaat heb ik behaald. Nu nog een LRK nummer aanvragen, dit kan helaas wel tot 10 weken duren. Hopelijk zal dit wat sneller gaan en dan hoop ik sowieso zeker in september te beginnen.

Droom komt uit

Van kleins af aan wilde ik al met kinderen gaan werken. Op de middelbare school wist ik zeker dat ik later peuterleidster zou worden. Toen ik in mijn examenjaar van de MAVO zat ging ik mij orienteren op een vervolgopleiding in deze richting. Een informatie-avond op een MBO-spw was de eerste stap. Hier kreeg ik te horen dat we (uiteraard) ook veel praktijkonderwijs hadden. Dit was voor mij een reden om niet voor deze opleiding te kiezen. Mijn faalangst won helaas…. Dus het behalen van dit diploma is voor mij vooral ook echt een overwinning op mezelf. Ik mag dan ook wel zeggen dat ik supertrots op mezelf ben dat ik alsnog mijn droom ga waarmaken. Ik heb er erg veel zin in.

Hebben jullie weleens een verkeerde keuze gemaakt door onzekerheid, waar je later spijt van kreeg?

 

12 comments

  1. Ik ben echt super trots op jou lieverd!! Doorzettingsvermogen dat je hebt….. WOW!!! Ga zo door en al je dromen zullen uit komen, want dat verdien jij xxx

  2. wat goed van je. het is idd een geweldige baan het is mijn hobby en ook al 17 jaar mijn werk. En nog steeds ga ik met plezier erheen. Mijn opleiding heeft mij juist ontzettend geholpen met mijn onzekerheid vetrouwen en soms ook faalangst. Ik heb het enorm getroffen met de mensen om mij heen. Dus top dat je het toch bent gaan doen

    1. Wat een lieve reactie, Patricia! Wat fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met faalangst en onzekerheden….. Ik heb er ook heel erg veel zin in. Leuk om te lezen dat jij ook nog steeds na al die jaren met plezier naar je werk gaat. Dat is echt het allerbelangrijkste. Plezier hebben in je werk. Daarom heb ik er ook zoveel zin in!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *