Morgen krijgt Marley buisjes in zijn oren. Waarom we hiervoor toch gekozen hebben en welke ervaringen we hier al mee hebben, vertel ik je in deze blog.

Marley

Marley als baby

Marley was het eerste halfjaar van zijn leventje echt een voorbeeldbaby of eigenlijk ook weer niet hihi. Hij was zo stil en huilde echt nooit. Johan heeft zich zelfs nog een tijdje afgevraagd of er niet iets aan de hand zou zijn. Een baby moet immers toch weleens huilen?? Na een paar maandjes kwam er gelukkig wel iets meer geluid uit hihi, maar Marley bleef een heel rustig jongetje. En hij sliep met gemak klokje rond.

Oorontsteking

Dit alles veranderde toen Marley voor de eerste keer oorontsteking kreeg. Hij was toen ongeveer een half jaar oud. De antibioticakuur werkte niet en toen moesten we overstappen op een andere kuur. Deze werkte gelukkig wel. Waardoor hij al snel minder pijn kreeg. Arm ventje! Maar sindsdien werd hij vaak wakker in de nacht en heeel vroeg in de ochtend wakker. Vaak zat ik al vanaf half 5, 5 uur met hem beneden. Ik heb geen idee of de eerdere oorontsteking en het slechte slapen met elkaar te maken hadden, maar het viel wel op. In de maanden daarna heeft hij zeker 3 of 4 keer nog eens oorontsteking gehad.

Loopoortje

De afgelopen maandjes heeft hij een paar keer een loopoortje gehad. Vaak merkte ik dit pas als hij wakker werd. Hij leek er verder geen last van te hebben. Al zagen we ook weleens dat hij naar zijn oortjes greep. Er zat ook weleens wat bloed bij. Toen ben ik toch maar weer eens naar de huisarts met hem geweest. Zij zag inderdaad wat oorsmeer en gaf een verwijzing voor de KNO arts.

KNO arts

De KNO arts zag vooral veel oorsmeer en uiteraard met het gegeven dat hij al op deze jonge leeftijd vaak een oorontsteking heeft gehad, mochten we kiezen voor buisjes. De arts vertelde wel dat ze deze ingreep liever uitstellen tot de leeftijd van twee jaar. Johan en ik hebben er toch voor gekozen om nu voor de buisjes te gaan

Goede ervaringen

Waarschijnlijk speelt ook wel mee dat we deze keuze niet zo moeilijk vonden, omdat we goede ervaringen met buisjes hebben bij Faylin. Zij was wel al vijf jaar oud, de eerste keer. Ze had als baby wel 1 of 2 keer oorontsteking gehad, maar verder niet. Toen Faylin op de basisschool zat, begon het ons en de juf op te vallen dat ze ons vaak niet kon verstaan. Na een gehoortest bleek ze inderdaad heel slecht te horen. Nadat ze buisjes had gekregen, ging er een wereld voor haar open. Ik had bijvoorbeeld heel vaak de droger aan, als zij naar bed ging. En de dag na de ingreep, vroeg ze me wat dat geluid was. Dat geluid had ze dus blijkbaar nog nooit gehoord! Faylin heeft daarna nog twee keer buisjes gekregen, als de oude eruit waren gegaan. Haar oortjes blijven helaas nog wel steeds een ding. Vorige week zat ik hier ook met haar voor bij de huisarts en waarschijnlijk heeft ze een beginnende oorontsteking, dus dit ook nog even aankijken.

Opname

We worden morgen om kwart over zeven in het ziekenhuis verwacht. Na de ingreep mogen gelukkig wel beide ouders bij een kind aanwezig zijn. Dit had ik niet verwacht tijdens deze coronatijd. Dus dat is wel heel erg fijn! Ik ga met hem mee de OK in als hij met een kapje onder narcose gaat. Ik vind het wel moeilijk dat ik hem nog niet echt iets uit kan leggen. Hij zal er in ieder geval nog niet heel veel van begrijpen. Dus ik ben erop voorbereid dat hij huilend de narcose in zal gaan er er dus ook huilend weer uit zal komen. Morgen weer een update!

Liefs Tamara

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *